Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 


Segraren:
Gunnar Henningsson
 
 
Seminarium 9/11-16  
Om Rapsmästaren
Sociala medier
Deltagare
Artiklar i Svensk Frötidning
Sponsorer
Varumärke för
svensk oljeväxtodling 

Vår engagerade sponsorer ger här sin syn på Rapsmästaren


Yara   Gullviks
 

Kristina Blomberg, Yara

"Vi på Yara har varit extra engagerade i rapsodling i många år. Bland annat tagit fram flera gödselmedel speciellt lämpade för rapsodlling som till exempel YaraMila Raps.

Vi ser nu ett enormt intresse för raps från många håll och vi vill genom vårt engagemang bidra till att öka kunskapen för att få högre skördar.

Höstraps är högprioriterat för vår del!"

 

Tomas Aronsson, Gullviks

"När nu eliten är samlad i denna krävande gröda så vill vi på Gullviks naturligtvis vara med och lära oss vi med.

Vi ser det mycket viktigt att ha tillgång till den senaste kunskapen i våra kontakter med lantbrukare. Då gäller det att satsa på forskning och utveckling - och här ligger Rapsmästaren perfekt till i vårt arbete!"

     
John Deere   Lantmännen Lantbruk
 

Håkan Westesson, John Deere

"Många kanske frågar sig varför en maskinfirma sponsrar en växtodlingstävlling?! Ja det ska ses som en del i ett större sammanhang.

Vi satsar hårt just nu på att utveckla skördemaskiner och har tagit fram ett specialskärbord för rapströskning. Vi vill verkligen vara aktiva och driva effektiviseringen i lantbruket.

Vår strategi just nu är att minska den traditionelloa marknadsföringen genom annonser etc. och i stället vara med i lokala event ute i det praktiska lantbruket och allt detta faller väl in i Rapsmästaren. Det ska bli mycket intressant att följa tävlingen!

 

Maria Andersson, Lantmännen Lantbruk

" Vi tycker det är kul med tävlingar överhuvudtaget. Och vi vill vara med utveckla, skapa ny kunskap och även testa gränserna.

Det är viktigt att spänna bågen emellanåt, och det gör Rapsmästaren för höstrapsodlingen! Så där vill vi vara med både som sponsorer och som deltagare."

 

 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson