Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU
RECEPT –NYrätter
NYtaco
En av våra Nyrätter - Rulla in och ät…
Ingredienser  

Mängd: 4 portioner
Kock: Carina Brydling

Köttfärs
500 g blandfärs
1 st skalad och finhackad lök
1 st ekologisk tacomix
varmpressad rapsolja
salt

Tomatsalsa
4 st tärnade tomater
1 st skalad finhackad lök
1 st lime finrivet skal och saft
1 tsk spiskummin
½ st finhackad röd chili
½ dl kallpressad rapsolja
1 kruka koriander

Tillbehör
2 st mogna avokados
1 st lime
1 dl riven vällagrad ost
1 fpk ekologisk tortillas
1 kruka romansallad
mer koriander
kallpressad rapsolja
flingsalt och svartpeppar

 

Gör så här

Köttfärs
Stek färsen i panna tillsammans med lök och ekologisk tacokrydda i rapsolja. Smaka av med salt.

Tomatsalsa
Grovhacka koriandern och vänd ihop alla ingredienser. Smaka av med salt.

Tillbehör
Lägg ut tortillan och fyll den med färs, ost, skuren avokado, tomatsalsa, sallad och koriander. Pressa över mer lime och rippla över rapsolja. Salta och peppra. Rulla in och ät…

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson