Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU
RECEPT –NYrätter
NYkotlett
En av våra Nyrätter - perfekt till grillen!
Ingredienser  

Mängd: 4 portioner
Kock: Carina Brydling

Nykotlett
4 st stora fläskkotletter
2 st små zucchini
2 st små gula lökar
200 g skalad kålrot
2 st skalade persiljerötter
50 g vällagrad hårdost (typ parmesan)

Marinad/dressing
1 st finrivet skal och saft av apelsin
1 st skalad och pressad vitlöksklyfta
½ st finhackad röd chili
1 st finhackad scharlottenlök
1 msk krossad rosépeppar
1 kruka rosmarin
1 kruka dragon
1 kruka persilja
2 msk balsamicovinäger
1 dl varmpressad rapsolja
1½ dl kallpressad blommig rapsolja
flingsalt

 

Gör så här

Kotletter/marinad /dressing
Repa och grovhacka bladen på rosmarinen, persiljan och dragonen. Spara lite till garnering. Blanda ihop marinaden. Dela kålroten i fyra skivor och dela även persiljerötterna. Koka dessa i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Dela lök och zucchini. Dela marinaden på hälften. Pensla kotletter och grönsaker med ena hälften och spara hälften till servering. Grilla kotletter, lök, rotfrukter och zucchini på grill eller i grillpanna. Servera direkt och droppa på mer marinad. Garnera med örter och hyvlad lagrad ost.
 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson