Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU
RECEPT –NYrätter
NYomelett
En av våra Nyrätter - omelett deluxe!
Ingredienser  

Mängd: 4 portioner
Kock: Carina Brydling

Omelett
6 st äggulor
3 st hela ägg
4 dl standardmjölk
2 dl grädde
2 msk kallpressad rapsolja
1 dl riven Västerbottenost
salt och svartpeppar

Dill och gurksallad
1 st skalad och urkärnad gurka
2 dl syltlök
2 msk ättika
3 msk socker
1 dl vatten
1 tsk helt kumminfrö
1 dl kallpressad rapsolja
1 kruka dill
1½ frissé salladshuvud
flingsalt och svartpeppar

 

 

Gör så här

Omelett
Lägg alla ingredienser i en kannmixer och mixa till en slät smet. Salta och peppra. Sila igenom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner. Häll stanningen i 4 st portionsformar/kokotter. Ställ i 100 gradig ugn i ca 1 tim. Tiden är beroende på din ugns kapacitet och hur stora formarna är. Titta om de har stannat genom att försiktigt skaka lite på dem. Servera omeletterna ljumma, toppade med dill och gurksallad. Vill man ha denna rätt mer matig lägg då gärna till t ex varmrökt lax.

Dill och gurksallad
Lägg ättika, socker, vatten och kummin i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt svalna! Skär gurkan i oregelbundna bitar. Plocka salladen och hacka dillen grovt. Blanda ihop lag, gurka, syltlök, sallad, rapsolja och dill. Salta och peppra.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson