Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –BAKNING

Hallon, yoghurt, lavendel och drömmar
 
Ingredienser  

Hallon
2 askar hallon
12 blad citronmeliss

Yoghurt
2 dl yoghurt
1 msk florsocker

Drömmar
50 g smör
50 g rapsolja, blommig
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk hjorthornssalt
2½ dl vetemjöl
1 tsk lavendel, färsk (kan uteslutas)

 

Gör så här

Hallon
Rumstemperera hallonen.

Yoghurt
Rör ner florsockret i yoghurten och ställ kallt.

Drömmar
Blanda samtliga ingredienser. Smula ner smeten och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Bak i ugnen på 175oC i ca 20-25 minuter eller tills baket är crunchigt.

Avslutning
Arrangera enligt bild.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson