Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar









 







Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –BAKNING

Morotskaka med valnötter
Nötig kaka
Ingredienser  

Mängd: 6 st stora muffins

Morotskaka med valnötter
120 g rapsolja, gärna nötig karaktär
165 g strösocker
3 st ägg
130 g vetemjöl
3 st morötter, rivna
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk kardemumma, grovmalen
1 tsk kanel, malen
2 dl valnötter, grovhackade

Topping till morotskaka
50 g smör
1 msk färskost
4 msk kesella
1 tsk rapsolja, gärna nötig karaktär
3 msk florsocker

 

Gör så här

Morotskaka med valnötter
Vispa rapsolja, strösocker och ägg till en luftig massa. Tillsätt sedan resterande råvaror och blanda slätt. Fyll smeten i valfria formar och baka på 170oC. Om muffinsformarna är stora får man räkna med 25-30 minuter i ugnen. Baka gärna som minibröd i portionsstorlek.

Topping till morotskaka
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet och använd som topping till morotskakan

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson