Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –BAKNING

Citron- & basilikabröd

Smakrikt matbröd med syrlig fräschör.

Ingredienser  

Mängd: ca 5 st á 500 g bröd

Citron- och basilikabröd
Fördeg
4 dl vatten
6 g jäst, färsk
200 g durumvete
400 g manitobamjöl
20 g salt
Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg låt vila några timmar eller över natten.

Deg 2
4 dl vatten
12 g jäst
40 g surdeg
600 g manitobamjöl
80 g grahamsmjöl
80 g rapsolja, gärna blommig karaktär
20 g salt
1 kruka basilika, färsk
1 st citron, skalet

 

Gör så här

Citron- och basilikabröd

Fördegen
Arbeta ihop fördegen låt vila några timmar eller över natten.

Deg 2
Tillsätt sedan resterande ingredienser deg 2. Arbeta ihop till en smidig deg och låt vila under duk tills degen jäst upp ordentligt.

Väg upp i valfria storlekar och forma efter eget tycke och smak. När det är dags för att baka, värm ugnen till 250°C och ställ in bröden. Sänk värmen till 20°C och baka i ca 20 minuter beroende på brödens storlek.

Doppa gärna i rapsolja med blommig smak och njut med flingsalt.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson