Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar









 







Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –BAKNING

Sommartårta
Sommarens favorittårta
Ingredienser  

Mördegsbotten
2,2 dl mjöl
80g smör
20g kallpressad rapsolja nötkaraktär
1st ägg
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg, smörj valfri form och fodra med din mördeg.

Mazarinkaka
200g mandelmassa
60g smör
40g kallpressad rapsolja med nötkaraktär
1st ägg
25g vetemjöl
Kör mandelmassa och smör och oljan smidigt tillsätt ägget och sist mjölet fyll smeten i ditt mördegsskal baka på 190°C i 10-15 min.

Hallonkräm
160g hallonpure
80g äggula
70g strösocker
50g smör
1st blad gelatin
Koka hallonpuren vispa ihop äggulan och sockret, och tillsätt i den kokande hallonpuren sjud till 85°C tillsätt smöret och gelatinbladet, rör slätt och fyll upp din mördeg och mandel paj med hallonkrämen

Italiensk Maräng
1dl vatten
250g strösocker
150g äggvita
Koka socker och vattten till 121°C vispa upp äggvitan och slå sockerlagen över äggvitan vispa tills marängen svalnar.

 

Gör så här

Baka av ditt mördegsskal och mandelfyllning på 190°C i ca 10-15 min, när mördegsskalet och mandelfyllningen har svalnat topppa med hallonkrämen ställ i kylen tills hallonkrämen stelnat, när hallonkrämen stelnat toppa med den italienska marängen och dekorera med färska hallon och jordgubbar citronmeliss och mynta.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson