Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –FISK

Alaska pollock med persilja, citron, vita bönor och fetaost

Enkel och snabb lunch- eller middagsrätt på en sympatisk hållbart fiskad alaska pollock.

Ingredienser  

Alaska Pollock
600 g Alaska pollock
10 g persilja, färsk
10 g citronskal, finrivet
50 g rapsolja, neutral
salt

Vita bönor
500 g vita bönor, stora, sköljda
200 g paprika, tärnad
2 g oregano
50 g smör, smält
200 g fetaost, tärnad
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

 
Gör så här

Alaska Pollock
Mixa persilja, citronskal och olja. Salta fisken och pensla med persiljeblandningen i ett jämt lager.

Vita bönor
Blanda bönorna med vitlök, paprika, oregano och smält smör. Salta och peppra. Lägg bönorna i botten en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå samt toppa med fetaosttärningar. Baka allt i ugnen på 120° C i ca 15 min. Servera med t ex matvete eller råris.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson