Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –KÖTT

Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano

Vem har inte ett eget specialrecept på Falukorv?! Denna klassiker är nog Sveriges mest varierade mat. Här kommer en NYvariant.

Ingredienser  

Korv
600 g falukorv
1 msk apelsinjuice
1 st apelsin, skalet finrivet
1 klyfta vitlök, pressad
1 st gul lök, skuren i båtar
rapsolja, kallpressad, gärna nötig smak
1 tsk oregano, torkad

Matvete
300 g matvete
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 tsk oregano
1 tsk rapsolja, kallpressad. gärna blommig smak

Curryröra
100 g syltlök
100 g saltgurka
½ st finhackad lök
1 tsk curry
50 g färskost, naturell
1 dl yoghurt, naturell (turk el grek)

 

Gör så här

Korv
Skär falukorven i tjocka stubbar och skär rutmönster på ena sidan av korven. Lägg i smort bleck och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen. Stek korven färdig i 150 gradig ugn i ca 15 min.

Matvete
Koka matvetet färdigt enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av tillsätt rapsolja och servera omgående.

Curryröra
Mixa alla ingredienser till en röra.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson