Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT - KYCKLING

NYkyckling

En av våra Nyrätter - syrlig och fantastiskt god!

Ingredienser  

Mängd: 4 portioner
Kock: Carina Brydling

Kyckling
4 st kycklingbröst
3 st limeblad
1 msk korianderfrö
2 tsk chiliflagor
1 msk lökpulver
1 msk råsocker
salt
varmpressad rapsolja

Ljummen potatissallad
400 g sköljda små potatisar (gärna färsk)
2 st kycklingbuljongtärningar (ekologisk)
2 st limeblad
2 st skalade fint strimlade schalottenlökar
2 st finrivet skal och saft av lime
1 kruka citronmeliss
1 kruka gräslök
1 dl kallpressad rapsolja
flingsalt och peppar

 
Gör så här

Kyckling
Mortla eller mixa alla kryddorna fint! Salta kycklingen och strö på kryddblandningen. Stek kycklingen på medeltemperatur i rapsolja tills den fått fin färg. Stek klart i 150 gradig ugn till en innertemperatur på 65 grader.

Ljummen potatissallad
Lägg buljongtärningarna i en kastrull tillsammans med potatis och limeblad. Häll på kallt vatten just så att det nästan täcker potatisen. Koka potatisen mjuk under lock. Häll av lite av vätskan och ta bort limebladen. Låt svalna något! Vänd ner lök, finrivet skal och saft av lime, grovt hackade örter och rapsolja. Blanda och smaka av med salt och peppar.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson