Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT - KYCKLING

Barbarekryddad kycklingfilé med mangosallad

En kryddig kyckling i modernt sällskap

Ingredienser  

Barbarekyckling
4 st kycklingbröst á 130 g
1 tsk svartpeppar
½ tsk citronpeppar
½ tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
½ tsk curry
½ tsk chilipeppar
½ tsk koriander
½ tsk ingefära
½ tsk vitlökspulver
½ krm muskotnöt
½ tsk kryddpeppar
1 tsk salt

Couscous
5 dl couscous
3 dlvatten
½ dl rapsolja, neutral
1 msk citronsaft
1krm svartpeppar
150 g mango, tärnad, fryst
100 g morötter, strimlade
100 g rödlök, finhackad

 
Gör så här

Barbarekyckling
Mixa alla kryddorna och gnid i kycklingfiléerna med blandningen. Stek kycklingen på båda sidor så de får färg. Lägg dem sedan på bleck som är oljade. Baka i ugn på 120° C till en innertemperatur på 70° C (de eftergår 2-3°).

Couscous
Koka upp vatten med salt, svartpeppar och rapsolja. Tillsätt couscous och rör runt. Lägg upp på ett bleck och rör så det inte klumpar sig. Vänd i de övriga ingredienserna och smaksätt med citronsaft.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson