Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT - KYCKLING

Kryddig kyckling med kakao och apelsinsallad

Härligt kryddad kyckling.

Ingredienser  

Kyckling
4 st kycklingfiléer
3 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk kakao
1 msk kanel
1 st chili, finhackad
1 msk kumminfrön
1 st citron, finrivet skal
½ dl rapsolja, kallpressad
salt


Sallad
3 st tomater, delade i båtar alt. blandade cocktailtomater
1 st rödlök, fina ringar
2 st apelsiner, filéade
1 st mango, tunna skivor
1 dl vårlök, snett skuren
½ dl persilja, grovt hackad
½ dl fetaost, smulad
1 msk anisfrö, stött
2 msk vitvinsvinäger
isbergsallad, grovt riven
rapsolja, kallpressad
salt
peppar

 
Gör så här

Kyckling
Börja med att snedskära kycklingfiléerna i tre bitar. Blanda kryddor och vitlök med olja och gnid in bitarna med blandningen. Bryn bitarna i stekpanna med litet smör. Grilla därefter färdigt till en innertemperatur på min 68°C. Serveras varm eller kall till salladen.

Sallad
Blanda samman alla ingredienser i en stor skål och servera salladen till kycklingen.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson