Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT - KYCKLING

Koriander- och chilikryddad kyckling med kikärtsröra och ångade grönsaker

NYkyckling med hummus på svenska.

Ingredienser  

Kyckling
600 g kycklingbröste
1 msk färsk, koriander
½ tsk sambal oelek
rapsolja, neutral
salt

Kikärtsröra
200 g kikärtor
1tsk citronsaft
1 msk citronskal, rivet
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl yoghurt, naturell (turk eller grek)
salt och peppar

Ångade grönsaker
½ st blomkål
1 st morot, tärnad
120 g brytbönor
2 msk smör, smält
1 msk bladpersilja, grovt hackad
1 msk koriander, grovt hackad
salt

 
Gör så här

Kyckling
Mixa koriander, sambal oelek och olja. Stek kycklingbrösten och lägg dem i bleck. Salta och pensla med korianderblandningen. Baka klart i ugnen på 150°C ca 10 min eller till en innertemperatur på 70°C.

Kikärtsröra
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

Ångade Grönsaker
Blanda blomkål och morötter med smör och salt. Ånga dem varma i ugn. Tillsätt bönorna och ånga ytterligare någon minut. Tillsätt örter och Servera omgående.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson