Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT - KYCKLING

Lasagnette med kyckling, picklesgurka och citronsås

 

Ingredienser  

Lasagnette
200 g gul lök, skivad
20 g rapsolja, neutral
400 g tomater, krossade
100 g chilisås
30 g pepparrot, färskriven
20 g kycklingfond
200 g vatten
20 g vitlök, pressad
500 g kycklinginnerfilé
200 g lasagnette
100 g mager ost, riven salt

Picklesgurka
400 g gurka
40 g ättika
80 g socker
80 g vatten
30 g senapsfrön

Citronsås
200 g matlagningsyoghurt
30 g citronsaft
20 g honung
salt
svartpeppar

 
Gör så här

Lasagnette
Fräs löken i rapsolja. Häll i krossade tomater, chilisås, pepparrot, kycklingfond, vatten och vitlökspasta. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka upp och lägg i lasagnette. Varva sedan med kycklingen i ett smort bleck. Strö över osten och baka i ugnen på 175°C i 45 minuter. Låt svalna och skär i portionsbitar. Värm i ugnen innan servering.

Picklesgurka
Skär gurkan i cm stora skivor. Koka upp resterande ingredienser. Låt svalna. Blanda ättikslagen med gurkan. Låt gurkan stå och dra 2-3 timmar innan servering.

Citronsås
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

Servering
Lägg lasagnetten på tallrik, toppa med gurka och citronsås.
Garnera gärna med ärtskott.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson