Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT - KYCKLING

Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat

Perfekt i picnic-korgen!

Ingredienser  

Kyckling
600 g kycklingfilé
1 msk rapsolja, neutral, till stekning
10 g smör till stekning
2 msk timjan, plockad
salt
svartpeppar

Pasta
600 g pennepasta
1 st rödlök, skalad
2 msk rapsolja, blommig smak
1 dl valnötter, grovhackade
20 g ruccolasallad
salt
svartpeppar

Ljummen tomat
3 st tomater
1 msk rapsolja, nötig smak
1 msk salt
1 msk socker
2 st vitlöksklyftor, pressade
10 g timjan

 
Gör så här

Putsa kycklingen och stek den knaprig i rapsolja, smör och timjan, smaka av med salt och svartpeppar. Baka klart kycklingen i ugnen på 125° C till 70° C i innertemperatur. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Skiva löken tunt. Blanda pastan med rapsolja, valnötter, rödlök och ruccola. Smaka av med salt och peppar. Ta bort roten på tomaterna och dela varje tomat i 4 bitar. Lägg på en plåt och fördela över resterande ingredienser. Baka i ugnen på 100° C ca 2 timmar. Garnera gärna med rivet citronskal.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson