Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT - KYCKLING

Kyckling pimiento med fruktig Quinoasallad
 
Ingredienser  

Kyckling
4 st kycklingfiléer
160 g pimientos
1 msk vitlök, pressad
½ dl balsamicovinäger
1 msk sambal oelek
1 dl rapsolja, nötig smak
100 g fetaost, grovt smulad
salt
peppar
oregano, torkad

Quinoasallad
400 g Quinoa
½ st gurka, skalad, tärnad
4 st tomater, grovt tärnade
1 st rödlök, hackade
2 dl mango, tärnad
2 dl apelsinfiléer
½ dl gräslök, stavar
2 msk mynta, grovt hackad
1 dl bladpersilja, grovt hackad
1 dl basilikablad, hela
1 st citron, finrivet skal och saft
rapsolja, blommig smak
salt
peppar

 
Gör så här

Kyckling
Börja med att mixa pimiento, vitlök, sambal oelek, balsamicovinäger och rapsolja till en slät och såsig konsistens. Späd med lite vatten om den är för tjock. Salta och peppra. Dela kycklingfiléerna snett diagonalt och stek dem i lite olja, så de får en fin stekyta. Lägg kycklingen på oljat bleck, salta och peppra. Häll pimientoblandningen över i ett jämt lager så att alla kycklingbitarna täcks. Strö på fetaosten och baka klart i ugnen på 150°C tills kycklingen är klar. Strö på lite torkad oregano.

Quinoasallad
Koka Quinoan efter förpackningens beskrivning och låt den ånga och svalna innan de övriga ingredienserna blandas i. Garnera gärna med mer färska örter.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson