Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –MACKA

Grov baguette med grillad kyckling & mojo rojo

En matig macka perfekt till matsäcken | Macka med kyckling till picnic-korgen

Ingredienser  

Smörgås
4 st baguetter, grova
300 g kycklingbröst
2 st paprikor, röda
rapsolja, neutral, till grillning och fritering

Mojo rojo
1 st paprikor, röda
1 skivor bröd, vitt
2 st vitlökskyftor
2 msk vinäger
1 st äggula
1 dl rapsolja, neutral
1 dl rapsolja, kallpressad
2 st chilipeppar, färsk
2 tsk kummin, malen

Ört & vitlöksolja
1 st vitlökar
10 blad bladpersilja
1 dl rapsolja, neutral

Garnering
100 g ruccola sallad

 

Gör så här

Dela kycklingbrösten i skivor så varje smörgås får ca 60 g. Grilla kycklingskivorna i grillpanna. Baka klart i ugnen till en innertemperatur på 65° C, pensla med ört & vitlöksoljan, salta och peppra. Dela paprikorna i fyra delar, tag bort kärnor och det vita, fritera tills de börjar ta färg. Ta upp och lägg dem i en skål med isvatten och dra av skalen. Torka dom torra och rosta på spisplattan, mixa tre stycken paprikor till mojo rojo.

Mojo rojo
Blötlägg brödet i vinägern, pressa vitlöken. Dela och kärna ur chilin. Mixa brödet med paprikan, vitlöken, kummin och äggulan, tillsätt därefter oljan i tunn stråle.

Servera
Lägg ett snitt i sidan på baguetterna, pensla insidan med ört/vitlöksolja och fyll dem med mojo rojo, den grillade kycklingen, den sotade paprikan och ruccola.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson