Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Ceasarsallad med svenska primörer
 
Ingredienser  

Mängd: 4 portioner

Ceasarsallad
1 st romansalladshuvud
5 st gröna sparris, stora
1 st rödlök
150 g vaxbönor
4 skivor kavring
1 st vitlöksklyfta, riven
2 dl parmesan, riven
3 st matjessillfilér
1½ dl rapsolja, kallpressad med nötkaraktär
1 msk skånsk senap
2 tsk citronsaft
2 st äggulor
salt
peppar

 

Gör så här

Caesarsallad
Skölj och slunga salladen. Skär kavringen i tärningar och rosta i stekpanna med lite rapsolja.

Dressing
Använd en mixer så dressingen blir slät. Börja med att mixa äggulan med senapen, vitlöken och matjessillfiléerna, mixa sedan försiktigt i olja och citronsaft. Sist tillsätter man parmesanen.
Häll dressingen över salladen, blanda och servera med grillade kycklingklubbor.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson