Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Grillad grön sparris med citron och Västerbottensost
Viktor Westerlind lagar godaste sparrisen!
Ingredienser  

Mängd: 4 portioner
Kock/konditor: Viktor Westerlind

Sparris
1 knp grön sparris
1 msk gräslök, hackad
1 msk schalottenlök, finhackad
1 msk Åke Ekströms nötiga rapsolja
½ st citron, skal och saft
flingsalt
svartpeppar
Västerbottensost
50 g Västerbottensost

 

Gör så här

Sparris
Skär bort den nedersta biten av sparrisen. Ta sedan bort ”fjällen” på stjälkarna hela vägen upp till kronan. Lägg två sparrisar till sidan och grilla de övriga i ca 2 minuter på varje sida. De två råa sparrisarna hyvlas tunt på en mandolin. Vänd runt i olja, citron, gräslök och lök. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

Västerbottensost
Hyvla osten tunt med en potatisskalare.

Avslutning
Arrangera på varma tallrikar och fördela osten över.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson