Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Haricots verts med vinägerrussin
En frisk matig sallad som ”side order” till grillad kyckling.
Ingredienser  

Haricots verts
½ dl russin
½ dl rödvinsvinäger
400 g haricots verts, frysta
1msk örtsalt
1 st schalottenlökar, finstrimlade
3 msk rapsolja, kallpressad, gärna blommig smak
örter till garnering

 

Gör så här

Haricots verts
Koka upp russin som hastigast i lite vatten. Häll av vattnet och blanda i vinägern och låt dra över natten. Blanchera haricots vertsen snabbt. Blanda russin, lök, örtsalt och olja. Garnera med färsk örter.
 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson