Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

KarlJohansvamps-korv
Stekt korv i sitt bröd med KarlJohansvampkräm, senap, potatis och lök
Ingredienser  

Mängd: 10 port
Kock/konditor: Peter Jelksäter

Korv
1250 g av favoritkorven
4 kvistar timjan, vitlök
3 st vitlöksklyftor

salt
rapsolja, neutral
smör

Bröd
400 g vetemjöl, stenmalet
200 dl vatten
55 g sirap, vit
20 g jäst
1 msk rapsolja, neutral
20 g smör
3 g salt

KJ-puré
½ kg KarlJohansvamp
1 st schalottenlök
salt, vitpeppar
½ dl rapsolja, nötig
50 g smör

Krisp
30 g potatischips
30 g rostad lök
5 g friterad timjan, repade blad
1 g rosépeppar, skalet

Senap
1 st äggula
½ dl senap
2 dl rapsolja, neutral

 

Gör så här

Korv
Bryn korven i olja. Sänk temperaturen och stek med örter, smör och vitlök.

Bröd
Blanda alla ingerdienser och arbeta till en smidig deg. Dela i passande storlek och knåda till avlånga bröd. Jäs till dubbelstorlek och baka 4 min i ugn på 225 gr C.

KJ-puré

Skala och strimla löken. Stek med svamp tills helt mjuk och gyllene med lite smör i panna. Mixa slät med resterande smör och olja.

Krisp
Mortla timjanen och blanda med krossade chips, lök och pepparen.

Senap
Gör en traditionell majonnäs.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson