Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Ljummen potatissallad med kallrökt lax

Den perfekta sommarsalladen.

Ingredienser  

Potatissallad
600 g färskpotatis
75 g sugar snaps
2 st röda äpplen
50 g valnötter, rostade i stekpanna
20 g gräslök
1 st stjälkselleri
½ knippe persilja
8 st cocktailkapris
dill efter tycke och smak

Vinägrett
½ dl rapsolja, mild, blommig
1 msk röd eller vitvinsvinäger
salt & peppar

 

Gör så här

Koka potatisen. Rosta valnötterna i stekpanna med lite havssalt.
Skär tunna fina stavar av stjälksellerin och skär äpplet i kuber.
Hacka persiljan.
När potatisen är färdigkokt, blanda alltsammans med vinägretten.
Servera med kallrökt lax.
 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson