Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Melon och granatäpple med räkor och citrongräsjuice
God förrätt eller lyxig lunch.
Ingredienser  

Juice
1 st tomat
½ st citrongräs, grovt hackat
1 st schalottenlök, skalad
½ st gurka, skalad
2 st lime, finrivet skal och saft
2 msk fisksås
2 msk rapsolja, neutral
koriander, färsk
salt

Sallad
300 g melon, fint tärnad (gärna olika sorter)
100 g cocktailtomater, delade
2 st avokado, grovt tärnade
1 st granatäpplekärnor
1 dl vårlök, strimlad
1 st chili, finhackad
300 g räkor, skalad

 

Gör så här

Juice
Börja med att mixa alla ingredienser i en kannmixer. Sila och smaka eventuellt av med mer lime och fisksås.

Sallad
Blanda ingredienserna till salladen med juicen och servera i glas eller skålar. God förrätt eller lyxig lunch.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson