Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

”Midsommarceviche” fläder- & limemarinerad lax med gurka, avokado och salladslök
 
Ingredienser  

Marinad
225 g lax, filead och putsad
25 g Hallands Fläder
25 g flädersaft, konc.
20 g limejuice
20 g rapsolja, blommig smak
1 tsk salt
svartpeppar

Grönsaker
2 st avokado
½ st gurka
2 st salladslökar
1 kruka gräslök
1 knippe dill
romansallad

 

Gör så här

Marinad
Blanda juice, saft och Hallands Fläder med rapsolja, smaka av med salt och peppar.
Tärna laxen i 1 x 1 cm, marinera i 10 minuter. De ska ha fått en ”vitnad”/frostig yta men får inte ha blivit torr och trådig.
Skär under tiden grönsakerna.

Grönsaker
Strimla lök, skala gurkan, tag bort kärnhus, skär i tärningar. Tärna även avokadon, sila lagen från laxen över grönsakerna och håll dessa separerade tills servering.

Blanda laxkuberna med plockad dill, finskuren gräslök och de avrunna grönsakerna strax innan servering. Stick ned några romansalladsblad i varje ”ceviche”, fördela resterande marinad. NJUT!!

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson