Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Rödbetor ”Anglaise” med friterad kapris och rökt sidfläsk
 
Ingredienser  

Rödbetor
200 g rödbetor
1 msk persilja, finskuren
1 msk rapsolja
salt

Friterad kapris
½ dl kapris
1 dl rapsolja, neutral

Sidfläsk
100 g rökt sidfläsk

 

Gör så här

Rödbetor
Koka rödbetorna oskalade i saltat vatten ca 30-40 minuter, det ska vara lite kärna i dem. Skala dem genom att rycka av skalet med fingrarna. Värm sedan i oljan.

Friterad kapris
Häll av kaprisen och torka den torr. Hetta upp oljan till 160°C och fritera kaprisen i 2-3 minuter tills de är krispiga. Låt de rinna av på ett papper så att fettet försvinner.

Sidfläsk
Skär sidfläsket i stora kuber, ca 2-3 cm. Stek dem runtom i torr stekpanna tills de blir krispiga.

Avslutning
Arrangera på varma tallrikar och strö över persiljan.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson