Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Tartletter med kålrotskräm, skinka, gurka och blåbärsrussin
 
Ingredienser  

Tartletter
12 st tartletter
½ st kålrot, skalad och grovt delad
½ dl crème fraîche
50 g rapsolja, neutral
1 st vitlöksklyfta, skalad
1 msk ingefära, färsk, finriven
100 g julskinka, tärnad
½ st gurka, skalad och tärnad
50 g blåbärsrussin
salt och peppar

 

 

 

Gör så här

Tartletter
Koka kålrot och vitlök mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa riktigt slätt tillsammans med crème fraîche, rapsolja och ingefära. Salta och peppra. Vänd ner hackad skinka i kålrotssmeten. Fyll tartletterna med smeten samt toppa med gurkkuber och blåbärsrussin.
 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson