Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Tempurasparris
Smått & Gott!
Ingredienser  

Tempurasmet
1 st äggula
2 dl vetemjöl
3 dl isvatten
½ tsk fänkål, malen
½ tsk anchochili, torkad (pulver)
salt och peppar

Tempuragrönsaker
10 st minimorötter
10 st grön sparris
rapsolja, neutral, att fritera i

Dipp
2 st äggulor
1 msk dijonsenap
3 dl rapsolja, neutral
1 st citronzest
1 st äpple, granny smith
2 st sardeller

Sallad
5 blad romansallad
1/3 paket ärtskott
3 msk pumpakärnor, rostade
1 st rödlök, finstrimlad
5 st svarta oliver, i skivor
1 msk rapsolja, kallpressad

 

Gör så här

Tempurasmet
Blanda ägg, mjöl och fänkål samt ancho med en träslev eller gaffel. Späd sedan med vattnet. Det skall vara lite klumpar kvar.

Tempuragrönsaker
Skala morötterna, dela på längden och blanchera. Kyl dem sedan i isvatten och lägg på en släng eller papper.
Putsa sparrisen och dela på längden.
Mjöla sedan sparris/morot och doppa i tempurasmeten.
Värm oljan till 180° C och fritera rotfrukterna tills de blir knapriga. Tag upp dem med en hålslev och låt rinna av på lite papper. Smaka av med salt och peppar.

Dipp
Mixa äggulorna med senap, sardeller och citronzest. Tillsätt oljan droppvis till en fast majonnäs. Vid servering, skala äpplet och riv det på rivjärn och blanda i majonnäsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Sallad
Blanda alla ingredienser och vänd runt med lite rapsolja. Serveras som tillbehör.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson