Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Toast och skinkrulle
Härlig plockmat!
Ingredienser  

Marinerade tomater
1½ dl cocktailtomater
1 st apelsin, finrivet skal
2 msk apelsinjuice
1 msk rapsolja, kallpressad
1 st vitlök, finhackad
flingsalt
svartpeppar, grovmalen
basilika, färsk, vid servering

Toast
4 skivor bröd, vitt
rapsolja, neutral, till stekning
4 skivor skinka, lufttorkad
3 msk färskost, typ Buko
sallad och örter

Solrosfrön
2 msk solrosfrön
1 tsk flingsalt

 

Gör så här

Marinerade tomater
Dela tomaterna i halvor och blanda i resten av ingredienserna utom basilikan. Låt stå och dra i ca 1 tim. Blanda i basilika vid servering.

Toast
Kantskär brödet och stek gyllenbrunt i rapsolja. Rulla in sallad ,örter och färskost i lufttorkad skinka.

Solrosfrön
Rosta solrosfrön i panna tillsammans med salt. Låt kallna.

Vid servering toppas toasten med tomater, skinkrulle och solrosfrön.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson