Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Varma empanadas X 2
Små fyllda smakpaket som förtugg eller –rätt!
Ingredienser  

Deg
275 g mjöl
4 msk rapsolja, neutral
1 ½ dl vatten
salt
rapsolja, neutral, till fritering

Fyllnig 1 getost
200 g getost smulad
½ st gul lök finhackad
10 st svarta oliver hackade
1 st röd paprika
1 msk oregano
1 st citron finrivet skal och lite av saften
salt och peppar

Fyllning 2 chorizo
2 st ägg kokta och skalade
½ st gul lök finhackad
1 tsk spiskummin
1 st chorizo
2 msk lagrad ost
salviablad färska
rapsolja, kallpressad, gärna nötig smak
salt och peppar

 

Gör så här

Deg 1
Värm vatten och olja. Blanda ihop vätskan med mjöl och salt till en elastisk deg. Knåda länge. Låt vila i kylen 1 timma. Dela degen i 12 bitar och rulla små bollar. Tryck ut eller kavla ut degen till tunna rundlar på mjölat bakbord. Lägg lite fyllning i mitten av rundeln och vik över ena kanten ungefär som man gör en pirog. Nagga kanterna med gaffel. Fritera empanadan några åt gången i het olja ca 150 grader. Servera med en god sallad alt salsa eller precis som de är.

Fyllning 1 getost
Dela paprikan och ta bort kärnorna och det vita. Lägg paprikan på plåt med skalet uppåt och häll på lite rapsolja. Grilla i ugnen tills skal och paprika blivit mjuk och lite bränd. Låt svalna något och ta bort skalet. Hacka även paprikan. Blanda alla ingredienser till en god röra. Salta och peppra. Fyll degen med ost fyllning, nagga kanterna och fritera.

Fyllning 2 Chorizo
Börja med chorizon. Har du färsk chorizo delar du den och trycker ut fyllningen (Färsen). Har du en torkad så finhackas den. Oavsett sort, stek chorizohacket alt färsen i stekpanna med lite rapsolja. Ta av stekpannan från plattan och tillsätt lök, spiskummin, hackat ägg och koriander. Fyll degen med fyllning och salviablad. Vik ihop och nagga kanterna. Fritera och servera varma med tex en färsk tomatsalsa.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson