Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Älgsouvas med kål, aprikos och murklor
 
Ingredienser  

Älgsouvas i tunna skivor (120 g)

Kål- och aprikossallad med toppmurklor

140 g spetskål, gröna blad
100 g aprikoser
2 st schalottenlök
30 ml vitvinsvinäger
1½ tsk socker
1½ tsk salt
2 st pommerans, rivet skal
140 g kålrabbi
40 st toppmurklor, torkade, små
2 msk rapsolja, neutral

Persiljerotscreme
250 g persiljerötter
120 g crème fraîche
2 tsk vitvinsvinäger
10 g socker
10 g salt & vitpeppar ur kvarn
4 ml tryffelolja

Ekologiska potatischips

 

Gör så här

Kål- och aprikossallad
Tag de yttersta bladen på spetskålen och skär ut mittnerven. Finstrimla den sedan. Hacka löken, skär kålrabbin i tärningar och strimla aprikoserna.
Sautera kålen och löken i olja och smaksätt med rivet pommeransskal, salt, peppar och vitvinsvinäger.

Persiljerotscreme
Skala och skiva persiljerötterna och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Mixa rötterna med crème fraîche till en slät creme och smaksätt med salt, peppar, vinäger, tryffelolja och lite socker.

Arrangera kålsalladen i små tussar på potatischipsen och toppa med lite persiljerotscreme, en skiva souvas. Servera genast.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson