Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Bondsallad
Bondsallad med dijonsenapsdressing
Ingredienser  

Bondsallad
150 g plocksallad i lösvikt
100 g vita bönor, kokta
400 g sidfläsk, i tärningar
1 msk rapsolja, kallpressad med nötkaraktär
6 st vildtomater
100 g haricots verts
4 st ägg, hårdkokta
1 st rödlök
1 knippe rädisor, liten
4 skivor bröd, ljust eller grovt till krutonger
50 g solrosskott
30 g pinjenötter, rostade

Dijonsenapsdressing
2½ dl crème fraîche
1 msk dijonsenap
1 msk rapsolja, kallpressad med nötkaraktär
salt
peppar

 

Gör så här

Börja med att koka äggen och skölj salladen. Knaperstek sidfläsket i lite rapsolja. Skär sedan upp brödet i små kuber, rosta dem i stekpannan med lite rapsolja till en härligt gyllenbrun ton. Skär sedan upp äggen i klyftor. Blanda salladen och fördela på fyra tallrikar, fördela därefter sidfläsket och krutongerna över.

Dijonsenapsdressing
Blanda crème fraîche, dijonsenap och rapsolja och smaka av med salt och peppar.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson