Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Hummersallad

Partydax med goa snapas.

Ingredienser  

1 st landgångsbröd
1 st hummerstjärt, kokt, stor
2 msk majonnäs
1 st rädisor
50 g gurka, skalad
10 st ärtskott
1 msk rapsolja, kallpressad, gärna blommig smak
5 st dillvippor

 

Gör så här

Hummersallad
Smöra och stansa 4 runda bitar av brödet, ca 4 cm i diameter. Skala hummern och dela upp köttet i 4 bitar. Häll upp majonnäsen i en spritspåse. Skiva rädisan tunt. Skär gurkan i fina tärningar. Fördela hummer, majonnäs, rädisor och gurka och ärtskott på brödet. Ringla över lite rapsolja precis innan servering och garnera med dill.
 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson