Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar












Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SMÅTT & GOTT

Kolachoklad

Choklad med rapsolja, vinäger och kola

Ingredienser  

Mängd: 10 port
Kock/konditor: Peter Jelksäter

Chokladbotten
180 g choklad
270 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
0,5 dl kaffe, starkt
1 tsk salt

Chokladkräm
125 g choklad, ljus
100 g choklad, vit
3/4 dl grädde
1 msk vitvinsvinäger, ekfatslagrad
1 msk glukos

Dekor
Kakaobönor, rostade, krossade
kolapulver

 

Gör så här

Chokladbotten
Sätt ugnen på 210°C. Smält smöret och slå över chokladen, rör tills det smält. Tillsätt äggen litet i taget, därefter resterande ingredienser. Baka i önskad form, fodrad med dubbelt bakplåtspapper, ca12-15 min.

Låt svalna.

Chokladkräm
Koka upp grädden, glukos och slå över den finhackade chokladen. Rör slät och tillsätt vinägern. Låt stelna och bred eller spritsa på den kalla kakan.

Strö över dekoren vid servering.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson