Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar









 







Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SOPPA

Citronsmakande korv- och linssoppa toppad
med basilikakräm

Falukorv i fräscht och poppigt sällskap. En god vardagsmiddag.

Ingredienser  

Soppa
600 g falukorv, grovt strimlad
3 st gula lökar, hackade
300 g tomater, tärnade
100 g morötter, tärnade
200 g gröna linser
100 g champinjoner, färska, skivade
2 dl grönsaksbuljong
2 msk timjan
2 st lagerblad
1 st citron, finrivet skal
1 dl persilja, finhackad
50 g purjolök, finstrimlad
salt
peppar
rapsolja, kallpressad, gärna blommig smak

Basilikakräm
200 g färskost, neutral
1 dl yoghurt neutral, avrunnen
50 g basilika, färsk
salt
peppar

 

Gör så här

Soppa
Skölj linserna väl. Svetta löken i rapsolja. Tillsätt linserna och sväng runt. Häll därefter i champinjoner, tomater, lagerblad, timjan och buljong. Låt allt koka ihop i ca 30 min på svag värme. Tillsätt korv och citron och sjud ytterligare 5 min. Vid servering blanda i purjolök och persilja.

Färskost
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Servera till soppan.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson