Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar









 







Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SOPPA

Pumpasoppa med ingefära och jordnötter
 
Ingredienser  

350 g pumpa, tärnad (alt. morot)
1 st gul lök, hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 msk ingefära, färsk hackad
1 st chili, röd, finhackad
1 msk currypasta, grön
1 tsk kardemumma
4 dl kokosmjölk
3 dl kycklingbuljong
4 msk fisksås
1 dl jordnötter, hackade
rapsolja, neutral
salt
peppar
koriander, färsk
gräslök, färsk

 

Gör så här

Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, kardemumma och curry i litet olja. Tillsätt därefter kokosmjölk, buljong, fisksås och pumpan. Låt allt koka tills pumpan är mjuk. Mixa i kannmixer eller med stavmixer till en slät soppa. Häll upp i skålar och toppa med jordnötter och örter. Vill man ha soppan lite matigare är det gott med lite varmrökt lax till.
 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson