Sök | Kontakt | Snabbinfo
 

 




  Det nyttiga fettet
  Rapsoljans smakvärld
  Stek- och baktips
  Från frö till flaska
RECEPT
  10 NYrätter
  Fisk
  Kyckling
  Kött
  Vegetariskt
  Macka
  Smått & Gott
  Soppa
  Bakning
  Dressingar









 







Varumärke för
svensk oljeväxtodling



 

  RECEPT PÅ SVENSK RAPSOLJA Webbsida framtagen av kampanjen
"Rapsolja för hälsa och njutning"
Medfinansiär EU

RECEPT –SOPPA

Svampsoppa med tomatbruschetta
Mums!
Ingredienser  

Soppa
600 g champinjoner, skivade
3 dl grädde
4 dl mjölk
2½ dl hönsbuljong, (tärning eller pulver går bra)
½ dl portvin
1 st schalottenlökar, skivade
1 st vitlöksklyftor, skivade
½ dl balsamicovinäger
1 dl rapsolja, neutral
1 msk rapsolja, kallpressad
2 kvist backtimjan
1 st lagerblad
svartpeppar från kvarn, rikligt
salt

Bruschetta
8 skivor bröd, grov sort
7 st plommontomater
15 g basilika
½ dl rapsolja, kallpressad
1 msk balsamicovinäger
2 st vitlöksklyftor
salt
svartpeppar från kvarn

 

Gör så här

Soppa
Svetta löken och svampen i oljan, slå på grädde, mjölk, vatten/buljong och portvin, lägg i timjan och lagerblad. Koka upp, låt sjuda i 15 minuter. Tag bort lagerbladet, pulsera soppan i en blender, sila genom en finmaskig sil. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Bruschetta
Rosta brödskivorna i salamander med lite rapsolja, gnid därefter in dem med färsk vitlök. Tag bort stjälkfästet på tomaterna och dela dem i osymmetriska bitar, blanda med riven basilika och finhackad vitlök. Smaka av med vinäger, rapsolja, flingsalt och peppar. Fördela blandningen på brödskivorna.

Servera
Mixa soppan skummig med mixerstav, servera med nystekta champinjoner i soppan och en tomatbruschetta vid sidan.

 
 
 


Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare (SFO)
Box 96, 230 53 Alnarp. Besöksadress: Elevenborgsvägen 4
Tel: 040-46 20 80 Fax 040-46 20 85, info@svenskraps.se
Webbproduktion Hans Jonsson